Trećina planete na netu

Bez autora
Nov 06 2011

Trećina svetskog stanovništva koristi Internet, a 45 odsto korisnika je mlađe od 25 godina. Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), tokom poslednjih pet godina, zemlje u razvoju su povećale udeo u broju korisnika interneta sa 44 odsto, koliko je bilo 2006. godine, na 62 odsto ove godine. Internet korisnici u Kini čine skoro četvrtinu, dok korisnici iz zemalja u razvoju čine 37 odsto ukupnog broja.Kada je reč o mobilnim telefonima, sa 5,9 milijardi korisnika, globalna penetracija je dostigla 87 odsto, dok u zemljama u razvoju ona iznosi 79 odsto, a broj korisnika mobilnog interneta se udvostručio u odnosu na broj korisnika fiksnog.

Trećina planete na netuTrećina svetskog stanovništva koristi Internet, a 45 odsto korisnika je mlađe od 25 godina.

Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Međunarodne unije za telekomunikacije (ITU), tokom poslednjih pet godina, zemlje u razvoju su povećale udeo u broju korisnika interneta sa 44 odsto, koliko je bilo 2006. godine, na 62 odsto ove godine.

Internet korisnici u Kini čine skoro četvrtinu, dok korisnici iz zemalja u razvoju čine 37 odsto ukupnog broja.

Kada je reč o mobilnim telefonima, sa 5,9 milijardi korisnika, globalna penetracija je dostigla 87 odsto, dok u zemljama u razvoju ona iznosi 79 odsto, a broj korisnika mobilnog interneta se udvostručio u odnosu na broj korisnika fiksnog.

Od 1,8 milijardi domaćinstava, 0,7 milijardi ima računar, a trećina ima pristup internetu, dok je pre pet godina ta brojka iznosila jednu petinu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik